ОДРЖАН КОНЦЕРТ “ПРЕОБРАЖЕЊСКА ПЈЕСМА”

ОДРЖАН КОНЦЕРТ “ПРЕОБРАЖЕЊСКА ПЈЕСМА”

На дан Преображења Господњег, 19. августа, када град Добој обиљежава и светкује своју крсну славу, чланови СЦПД “Богољубље” су својим суграђанима увеличали славље поклањајући им, након дужег времена паузе у свим културним догађањима, концерт духовне музике.

Концерт је одржан у порти Спомен-храма Рођења Пресвете Богородице, а гости Богољубаца су били чланови Дјечијег хора “Јавор” при Спомен- храму светих апостола Петра и Павла у Добоју, пјесникиња Рада Јањушић и млади умјетник на хармоници Лазар Благојевић, ученик ОМШ “Маркос Португал”.

“Богољубље” је наступило под диригентском палицом Љубице Тимановић, која је дужност умјетничког руководиоца преузела од маја ове године, и том приликом изведене су и духовне композиције из најновијег репертоара. Тимановићева је као диригент приказала и дио програма  хора “Јавор”, а посебну наклоност бројне присутне публике имао је млади хармоникаш Лазар Благојевић, који је извео двије композиције и уједно се представио као вокални солиста. Пјесникиња Рада Јањушић обогатила је музички програм рецитовањем своје духовне поезије.

Концерт је одржан на отвореном, у складу са епидемиолошким прописима,а овај први културни догађај након дужег времена у Добоју изазвао је велико интересовање публике која је извођаче наградила топлим аплаузом. Музичари аматери су са своје стране поручили да за културу нема препрека и да ће и убудуће наћи свој пут до суграђана.