“БОГОЉУБЉЕ” НАЈАВИЛО НОВИНЕ У РАДУ

ПРВА ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА СЦПД "БОГОЉУБЉЕ"

Image module

СЦПД “Богољубље”  одржаће 30. маја у свом граду годишњи концерт на којем ће се представити умјетничком музиком различитих жанрова, уз присуство пјевачких друштава из других локалних заједница, најавили су чланови управе хора на својој  првој прес конференцији, одржаној у сриједу 8. маја у Умјетничкој галерији.

 

Диригент “Богољубља” професор Славиша Ђурић најавио је  богат културни програм на концерту, који је осмишљен на другачији начин у односу на досадашње концерте.  Он је такође рекао да ће у наредном периоду хор “Богољубље”, који дјелује при Саборном спомен-храму Рођења Пресвете Богородице у Добоју, унаприједити свој умјетнички рад продукцијом властитих аудио и видео пројеката, на понос овог хора и града Добоја.

 

Он као нови циљ у раду најављује и наступе на међународним такмичењима.

 

Духовник “Богољубља” и секретар друштва, протојереј ставрофор Душко Недић напоменуо је да ће  хор, поводом обиљежавања 800 година од добијања аутокефалности Српске православне цркве, први пут организовати и смотру хорова, која ће бити одржана 21. септембра, на крсну славу Саборног-спомен храма Рођења Пресвете Богородице – Малу Госпојину.

 

Недић је захвалио Градској управи, са којом је постигнут договор да помаже рад “Богољубља”, које ће заузврат активно учествовати на манифестацијама чији је организатор град.

 

Портпарол “Богољубља” Лидија Жарић новинарима је  представила  интернет страницу  хора на којој се налази сви неопходни подаци о настанку и досадашњем раду, наглашавајући да се на овај начин иде укорак са потребама модерног времена, али и формира озбиљан и одговоран однос друштва према јавности.