100 година од затварања концентрационог логора у Добоју

100 година од затварања концентрационог логора у Добоју

Image module

17. јуна 2017. године у организацији Архијерејског намјесништва добојског, Епархије зворничко-тузланске, и Представништва Републике Српске у Србији, СЦПД „Богољубље“ одржало је Духовну академију поводом обиљежавања 100 година од затварања концентрационог логора у Добоју. Уз благослов патријарха српског господина Иринеја, академија је уприличена у крипти Храма Светог Саве на Врачару, у Београду.
Чланови хора и драмског студија „Прота Славко Трнинић“ и овај пут су дирнули публику извођењем потресних текстова састављених од оригиналних докумената и свједочења логораша, праћеним одабраном духовном и патриотском музиком.
У сарадњи са архивом СПЦ, припремљена је и документарно архивска изложба фотографија и докумената „Добојски логор-култура сјећања“, која приказује потресне детаље о првом концентрационом логору у Европи двадесетог вијека.
Академији су присуствовали и челници града Добоја, који су и на овај начин, осим у материјалном смислу, дали подршку друштву у њиховој племенитој мисији. Подршку одржавању академије дао је и председник РС

[envira-gallery id=”24633″]