ХОРСКА СЕКЦИЈА СЦПД “БОГОЉУБЉЕ“

„Богољубље“ је своје првобитно језгро приликом оснивања и почетка рада преузело од СПД “Ива“, настављајући хорски рад након одласка диригента, проф. Саше Павловића у Бањалуку. Улогу умјетничког руководиоца и диригента је преузео Александар Вукојевић, проф, који је на овом мјесту остао до јануара 2019. године, када се на свој лични захтјев повукао, уз препоруку да тај посао настави млади Славиша Ђурић, такође професор.

Број чланова хора је током година постојања варирао, и не може се дати прецизан податак, али на годишњем нивоу броји 60 чланова.

Хор у просјеку има, на годишњем нивоу, између тридесет и четрдесет наступа, уз редовно учешће на литургијама у матичном храму, и другим црквама на регији и шире. Ово друштво је редован учесник свих академија и свечаности у свом граду, али и на регији. У складу с могућностима, гостује на фестивалима хорске музике и свечаностима по позиву, а одазивамо се и на обреде вјенчања, крштења и духовних славља. У програмским активностима радимо на организовању сопствених цјеловечерњих концерата и академија, у поводу обиљежавања значајних датума.

Хор тренутно ради и одржава пробе у просторијама Саборног-спомен храма Рођења Пресвете Богородице у Добоју, у просторијама Центра за културу и образовање и Основној музичкој школи „Маркос Португал“.

Image module